tiistai 31. tammikuuta 2012

Vauhtisokea Jääkiekkoliitto

Tänään on meinannut kasetin B-puolikin lähestyä loppuaan keväällä tuossa naapuripitäjän puolella järjestettävien jääkiekon MM-kisojen myötä. Tai eihän itse kisoissa mitään, päinvastoin, mutta lähinnä kyseisen tapahtuman lipunmyynti on aiheuttanut painokelvottomuuksia sisältävää puoliäänistä monologia. Lipunmyyntihän alkoi tavallisille kuolevaisille maanantaina klo 9:00, ja olinkin luonnollisesti kyseiseen aikaan Lippupisteen sivuilla ihmettelemässä hintoja. Vähintään 156 euroa Suomen alkusarjan peleistä? Öö, tuotanoin. Kallista on, mutta töistä on kertynyt sen verran Smartumin Kulttuuriseteleitä, että niitähän voisi käyttää kerralla isomman pinon ensimmäiseen paikan päältä nähtyyn MM-otteluun. Vaan kuinkas olikaan, Kulttuurisetelithän eivät käyneetkään näihin karkeloihin maksuvälineeksi, sillä Lippupalvelusta poiketen (1.1.2012 alkaen Kulttuuriseteleiden pitäisi kelvata kaikkiin Lippupalvelun tapahtumiin maksuvälineeksi) Lippupisteellä Kulttuurisetelien kelpaaminen on vielä järjestäjätahosta riippuvaa, eikä tällaista sopimusta nähtävästi ole Jääkiekkoliiton osalta voimassa. Tässä vaiheessa mieli oli vielä olosuhteet huomioiden yllättävän tyyni, vaikka muutamat kehotukset ulkosynnyttimien aistinvaraiseen arviointiin tulikin toivotettua sekä Lippupisteen että Jääkiekkoliiton suuntaan. 156 euroa alkusarjan höntsästä ei vaan ole sellainen hinta, jonka maksaisin ihan selvällä rahalla.

Vaan se, minkä myötä kuppi meni lopullisesti nurin oli Kalervo Kummolan lausunto asian tiimoilta:

Joka asiassa löytyy ihmisiä, jotka kritisoivat. He, jotka hintoja arvostelevat, eivät varmaankaan olleet alun perinkään tulossa katsomaan matseja

Eli rautakanslerin mielipide on siis se, että jos näitä täysin naurettavia hintoja kritisoi, on vaan turhasta marisija joka ei muutenkaan olisi tulossa peliin? Otan tämän henkilökohtaisena vittuiluna. Jääkiekkoon tulee käytettyä jo nyt oman harrastetason pelaamisen ja oman suosikkijoukkueen kannattamisen (ympäri Suomea reissataan aina kun suinkin kerkeää) myötä sen verran paljon rahaa, etten oikein uskalla laskeakaan, mutta tällä kertaa yksittäisen alkusarjan pelin lipuista on tehty niin järjettömän hintaiset, etten moista summaa suostu maksamaan vaikka minulla periaatteessa olisikin siihen varaa. En voi muuta kuin ihmetellä, että onko Jääkiekkoliiton johto oikeasti näin pahasti irrallaan todellisuudesta? Kenen he kuvittelevat käyvän matseissa noilla hinnoilla? Firmaliputhan toki käyvät kaupaksi ja baarit tykkäävät kun yrityksen luottokortti laulaa vaikka peli olisikin menossa. Näkeehän sen koosteen sitten myöhemminkin ja tässähän on menossa vasta 13. kierros hassulla ilmaveivijohdannaisella nimettyjä jekkushotteja. Vaan miten tällainen touhu palvelee jääkiekkokulttuuria ja faneja? En usko kovinkaan monen perheen tulevan noilla hinnoilla paikalle, vaikka etenkin lapsille ottelun kaltainen kokemus on omiaan synnyttämään pitkäkantoisen suhteen lajiin ja sen seuraamiseen. Kummolan kommenteista paistaa läpi niin kuvottava ylimielisyys ja suhteellisuudentajun puute, että olen varsin tyytyväinen siihen, että Kulttuurisetelit eivät sitten lopulta kelvanneetkaan maksuvälineeksi. En halua olla osaltani tukemassa tällaista suomalaisen jääkiekkoyleisön riistoa. Viime kevään mestaruus oli mahtava asia, mutta sen lieveilmiönä Jääkiekkoliittoon on nähtävästi iskenyt pahemman luokan vauhtisokeus, jonka tulokset näemme nyt hinnoittelussa. Pitäkää tunkkinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti